Ta med hunden till Linköpings medeltid!

Det var uppmaningen i söndags då vi hade en lite annorlunda stadsvandring där både två- och fyrfotingar var välkomna. Det var ett 15-tal hundar med vidhängande mattar och hussar som nappade på uppmaningen och fick en kulturpromenad i vårsolen.


På vandring förbi gamla brandstationen nuvarande Föreningshuset Fontänen
Vi samlades vid Elsas hage i Lektorshagen och vandrade sedan till Domkyrkoparken. På vägen stannade vi till vid gamla fängelsemuren – där parkeringen Akilles finns idag. Efter lite historia om stadens toppmoderna fängelse anno 1846 fortsatte vi vidare till slottet.
  
Guideposition på en stubbe har intagits
av arkeolog och arkeologhund


Vid slottet kikade vi in i trädgården för att se platsen för den torngrund som undersöktes 2012 och som jag berättat om i flera inlägg här på bloggen. Sedan gav vi oss i kast med alla markeringar i putsen på södra flygeln. De berättar alla sin egen historia. Vi kikade på platsen för Gustav Vasas nya kök och invaderade den inre borggården med hela hund- och människoflocken. Efter att ha besett bl a spåren av biskop Henriks ringmur och kung Johan III toalett avslutades promenaden vid domkyrkans södra fasad där deltagarna fick en dos av domkyrkans historia.


Promenaden avslutades i Domkyrkoparken.
Arrangörer för arrangemanget var föreningen Aktiva Hundar i Linköping som även sköter stadens tre kommunala hundparker. Nämnas bör att alla hundar och människor uppförde sig exemplariskt (nästan hela tiden). Det här måste vi göra fler gånger.

Ann-Charlott Feldt
Arkeolog och matte till Flamman och Pixi

Alla hundar var inte lika fokuserade
på gamla slott hela tiden.

Samtliga foton har tagits av Gunnlög Märak, Aktiva Hundar i Linköping.Är du intresserad av Aktiva hundar i Linköping eller vill se mer bilder från promenaden kan du gå in på föreningens hemsida:
http://www.aktivahundar.org/site/

Kommentarer

  1. Tack Lotta för din guidning och en mycket givande "hundpromenad"Nu känner jag mig riktigt förkovrad i slottets historia.Detta gör vi gärna om.
    / Inga-Lena ordf. Aktiva Hundar i Linköping

    SvaraRadera

Skicka en kommentar