Linköpings historia finns på nätet

Ikväll, d v s tisdag den 2 oktober, berättar arkeolog Eva Modén om historieboken på nätet där nyfikna kan botanisera i Linköpings historia. Föreläsningen hålls i Wallenbergsalen på museet kl 18.30 och det är fri entré.

På hemsidan www.linkopingshistoria.se finns texter, bilder och kartor som berättar om Linköpings historia från istiden och fram till våra dagar. Det är en spännande och lättillgänglig version av historien. Här presenteras dessutom en hel del ny kunskap som ”grävts fram” av arkeologer och historiker under de senare åren. En del av den nya kunskapen har ännu inte hunnit publiceras men är nu tillgänglig för alla historieintresserade.

Vill du veta något om bronsåldern i Linköpings innerstad eller om Bonnkapälle? Genom enkla knapptryckningar kan du hoppa runt mellan olika tidsepoker. Här finns alla tider och en mängd olika företeelser. Kloster och birgittinska textilier blandas med nöjeslivet på 1950-talet, sanitära olägenheter på 1700-talet och kända Linköpingsprofiler som Isidor Kjellberg och Tage Danielsson. Du kan fördjupa dig i ämnen som till exempel Flygstaden Linköping, Linköpings medeltida stift och Majkarnevalen. Eller varför inte snoka runt bland de klickbara bilderna i tidsflödet.

Hemsidan har producerats i ett samarbete mellan Linköpings Universitet, Östergötlands museum, Slotts- och domkyrkomuseet och Gamla Linköping. Arbetet har finansierats av Westman-Wernerska stiftelsen som förvaltas av Linköpings kommun. 

Glöm inte att titta in på hemsidan!

 Ann-Charlott Feldt
1:e antikvarie

Kommentarer