Bygg + Arkeologi = Sant

Nu har arkeologer och byggnadsantikvarier varit en gemensam avdelning i två år. Det har varit tyst från oss men det är det slut med från och med nu.

Vi: det är Anita Löfgren Ek och Marie Hagsten, båda med 30 års erfarenhet från det bebyggda kulturarvet i Östergötland. De senaste åren har vi utökats med Anna Wåtz som dessutom har en gedigen erfarenhet som snickare. Tillsammans kommer vi att delge er blogginlägg från våra besök runt om i länet från såväl bensinmackar, hönshus som herrgårdar, simhallar och kyrkogårdar, d v s allt som är vår vardag.

Marie, Anna och Anita i utställningen Uppdrag - dokumentation.

Just nu håller vi oss inne för att skriva rapporter och förbereda årets byggnadsvårdsaktiviteter med stadsvandringar, kurser och byggnadsvårdsdagar. Där vi också hoppas att få träffa våra läsare. Men det hindrar inte att det även nu blir ett och annat snötyngt besök ute i länet.

På bilden poserar vi i utställningen Uppdrag – dokumentation som vi tillsammans med arkeologer och konservatorer producerat. I utställningen berättar vi om vårt uppdrag, att dokumentera vad vi åstadkommer i vårt arbete. Byggnadsantikvarierna dokumenterar bebyggelsen genom inventeringar som i framtiden är en stor tillgång, om man vill återskapa kvaddade byggnader till ursprungsskick.

Du kan läsa mer om utställningen Uppdrag dokumentation i tidigare blogginlägg 20 mars och 7 november. Utställningen står i Dahlgrenssalen till den 9 mars 2014.

Vi hörs.
Marie Hagsten 
Byggnadsantikvarie

Länkar till inläggen om Uppdrag - dokumentation:
Kommentarer