Är du nyfiken och lekfull?


Då har du din chans nu. Idag invigde vår nye museichef Olof Hermelin en ny tillfällig utställning på museet - 
Resan fram och tillbaka

Många barnfamiljer hade upptäckt vad som var på gång och kom till vernissagen. Högen med kängor växte utanför Nya galleriet där utställningen är uppbygd. Inne i rummet går man i strumplästen. Gå var kanske lite för mycket sagt. Ska man se allt får man krypa ibland och det gjorde nyfikna besökare i alla åldrarI utställningen får man uppleva en spännande resa till både forntid och framtid. Här möts barnens fantasi och uppfinningsrikedom med vetenskap och konst. Miljöerna är skapade av konstnärer och formgivare som tagit hjälp av barn i arbetet. Barnen har bland annat fått prova ut vilka verktyg som ska finnas med i utställningen, rita förslag på forntids- och framtids mönster och prova olika former av teknik.


Det finns massor att upptäcka i utställningen. Själv fastnade jag i den excentriska samlarens rum. Kanske är det så att jag kände mig lite som hemma... Där finns hur mycket konstiga prylar som helst. Det påminner om de kuriosakabinett som fanns hos förmögna personer på 1600- och 1700-talen. Man kan också kliva in i en grotta med stalaktiter, besöka Alvastra pålbyggnad, uppfinna verktyg, resa framåt i tiden – och mycket mer. 


Ta med barnen till museet och utforska utställningen. Vill du ha en visning ska du passa på att besöka museet torsdagen den 14 februari kl 14.00. Då visar vår museipedagog Lena Lindgren utställningen. 

Vandringsutställningen, som är producerad av Historiska museet och Riksutställningar i samarbete med Institutet för Framtidsstudier, kommer att finnas hos oss fram till 24 mars. Sedan är det dags att packa ner den igen och skicka den vidare till Västergötlands museum där den har vernissage 13 april. 

Ann-Charlott Feldt
1:e antikvarieVill du läsa mer om utställningen följ länkarna:

http://www.resanframochtillbaka.se/

http://www.historiska.se/utstallningar/tidigareutstallningar/Resan-fram-och-tillbaka/

http://www.riksutstallningar.se/resanframochtillbaka


Kommentarer