Många besökte slottet på Arkeologidagen

Jag kan inte motstå att så här på kvällskvisten, efter en intensiv söndag, summera Arkeologidagen i Linköping. Programpunkten för Östergötlands museum var, som bloggläsarna nog inte kunnat missa, en torngrund i Linköpings slotts trädgård. Meteorologerna hade hotat med ösregn och åska i Linköping på söndagseftermiddagen men vädergudarna var oss nådiga och solen strålade över såväl slott som besökare.


Vi lyckades räkna in sammanlagt ca 175 besökare som fick se våra fynd och lyssna på min kollega Eva Modén och mig när vi berättade om slottets historia och fyndet av torngrunden. Många av besökarna passade även på att titta in i brunnsrummet för att beundra lite fynd och smaka på vattnet i brunnen. Några köpte vår tidskrift Arkeologi i Östergötland (den har Erika berättat om i en tidigare blogg). Andra tog en tur in till Slotts- och domkyrkomuseet.


Bland publiken fanns även ett par vänner, Anita Nilsson och Hans Nilsson, som passade på att dokumentera det hela på bild. Nu har de låtit mig låna de bilder ni ser här i kvällens blogg. Ni kan fortsätta att följa undersökningen av torngrunden här i bloggen.Ett stort tack till alla som kom och besökte oss
Ann-Charlott Feldt
1:e antikvarie

Kommentarer

 1. Tack för en intressant presentation av ert engagerade arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tackar och bockar. Det var roligt att det var så många som besökte oss på Arkeologidagen.
   /Ann-Charlott

   Radera

Skicka en kommentar